Ripple, het bedrijf dat de XRP Ledger ontwikkelt en financiële producten bouwt op basis van XRP (XRP), werkt samen met een groot aantal klanten wereldwijd. Onlangs liet Ripple in een update weten dat het met het Zuid-Koreaanse Coinone grote stappen heeft gezet.

Coinone is een Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange die zich in 2018 aansloot bij RippleNet. Dit is het netwerk van banken en andere bedrijven die elkaar helpen bij het verwerken van snelle en goedkope internationale transacties. De exchange heeft een speciale overboekingsdienst, “Transfer” genaamd. 

Sinds de lancering van dit product zou het transactievolume maandelijkse met maar liefst 50 procent zijn toegenomen. 80 procent van de klanten maakt een tweede keer gebruik van de dienst, wat ook een zeer positieve ontwikkeling is.

De Business Development Manager van het bedrijf, Camille Jeong, legt uit waarom RippleNet heeft geholpen bij deze mooi groei in de afgelopen jaren:

“Ze [Jeong] schrijft veel van dit succes toe aan de belangrijkste functies die Ripple heeft ontwikkeld. De eerste is het wereldwijde netwerk van RippleNet met andere op blockchain-gebaseerde overboekingdienstverleners die Coinone Transfer namens zijn klanten kan gebruiken. Dankzij de grote omvang van dit netwerk kan Coinone Transfer snel nieuwe corridors toevoegen als de klant hierom vraagt.”

Aldus Jeong tijdens het Swell-evenement. Zuid-Korea is een belangrijke markt voor Ripple. Het land ziet namelijk jaarlijks zo’n $33 miljard aan internationale transacties. Daarmee staat het land qua volume op de 11e plek ten opzichte van de rest van de wereld, dit terwijl het op de 28e plek qua aantal inwoners staat.

Dat de samenwerking met Coinone goed verloopt is daarom zeer goed nieuws voor Ripple. Het fintech-bedrijf had in 2019 al een goed jaar, maar wil daar dit jaar weer een schepje bovenop gaan doen. Hierdoor zullen steeds meer bedrijven XRP of de onderliggende technologie gaan gebruiken voor internationale overboekingen.