Ripple koers

De grafiek onder deze tekst laat de Ripple koers van de afgelopen week zien. De waarde van XRP wordt bepaald door vraag en aanbod op verschillende cryptocurrency platformen zoals SATOS. Zoals andere cryptomunten kan de waarde van Ripple erg op en neer bewegen (fluctueren). Hier kan winst op worden gemaakt, echter kan de waarde natuurlijk ook naar beenden gaan. Een goede vuistregel is dat ook nooit meer te investeren dat je kunt en bereid bent om te verliezen. Voordat je Ripple kopen kunt heb je eerst een Ripple wallet nodig.

Actuele Ripple koers

Brede beleggersportefeuille

Naast Ripple (XRP) zijn en veel andere soorten cryptomunten, zoals bitcoin (BTC) of litecoin (LTC). Een advies dat veel wordt gegeven is dat je jouw beleggersportefeuille het beste zo breed mogelijk kunt maken. Zo wil je dus nooit honderdprocent XRP bezitten en geen andere munten.

Daarnaast is het slim om je winsten en verliezen goed bij te houden. Dit kun je makkelijk doen in een spreadsheet programma zoals LibreOffice of OpenOffice; dit zijn gratis concurrenten van Microsoft Office (en dus het programma Excel).

Hodl en lange termijn investeringen

Investeren in cryptocurrencies brengt risico’s met zich mee. De markt is niet gereguleerd en de prijs van cryptomunten kan alle kanten opgaan. Een woord dat daarom belangrijk is om te kennen is ‘hodl’ en nee, dit is geen typefout. Het woord komt natuurlijk van het Engelse ‘hold’ wat vasthouden betekent. De gedachten is dat je een coin zolang vasthoudt en dat je hem nooit tegen verlies verkoopt.

Ripple koers
4.7 (93.75%) 32 votes