Ripple wallet

Net als bij andere cryptocurrencies dien je Ripple (XRP) in een zogenaamde Ripple wallet op te slaan. Het is belangrijk dat je een goede en veilige wallet kiest, want voor het beveiligen van je munten ben je zelf verantwoordelijk. Hieronder bespreken we een paar voorbeelden van de beste Ripple wallets.

Hardware wallets

De meeste hardware wallets bieden helaas geen ondersteuning voor de cryptomunt XRP. Hierdoor is het aanbod gering. Gelukkig biedt de Franse hardwarefabrikant een oplossing. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Blue ondersteunen Ripple.

Ledger Nano S – dit apparaat is de meest populaire Ripple hardware wallet van dit moment. Met een eigen scherm, een mooie prijs en robuuste bouwkwaliteit is dit apparaat uitermate geschikt voor beginners. Het apparaat is hier te bestellen.

Ledger Blue – voor de professionals is er de hardware wallet Blue. Dit apparaat is uitermate geschikt voor iemand die beveiliging hoog in het vaandel heeft staan en niet kijkt op een euro meer of minder. De Blue ondersteunt naar Ripple ook andere munten als Monero en Qtum.

Online wallets

Naast hardware wallets zijn er ook online wallets waar je jouw Ripple kunt bewaren. Belangrijk als je gebruik maakt van deze diensten is dat je 2FA (two-factor authentication) beveiliging standaard activeert. Gebruik bijvoorbeeld de Google Authenticator zie gratis beschikbaar is voor Android en iOS.

Ripple wallet
4.8 (95.45%) 22 votes