De ripple (XRP) koers heeft de afgelopen maand een mooie beweging omhoog kunnen maken. XRP daalde sinds juni 2019 aanzienlijk maar lijkt nu dus de bodem te hebben gevonden. Op het moment van schrijven is de prijs van XRP $0,2272 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Ripple kon op 22 juni een high bereiken van bijna $0,50 maar zette al snel de daling in. XRP daalde de rest van het jaar vond uiteindelijk een bodem bij $0,1748. Vanaf dat prijspunt begon XRP weer te stijgen. Zoals verwacht ondervind XRP echter op een aantal prijsniveau’s behoorlijke weerstand nadat het er al een aantal kon doorbreken.

Kijken we naar de afgelopen week dan zien we dat ripple niet door de $0,2500 heen kon breken en terugzakte naar de support bij $0,2200. Deze support is al een aantal keren belangrijk gebleken en bood ook de afgelopen dagen weer steun.

Nadat XRP de afgelopen dagen even terugzakte lijkt XRP nu weer wat te stijgen en nadert het de weerstandszone bij $0,2300. Op de 4-uurs grafiek zijn twee bullish signalen waar te nemen die een verdere beweging omhoog waarschijnlijker maken. Zo heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross gevormd en is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 gebroken. Dit zijn beide bullish signalen.

Ook op de wekelijkse grafiek toont de MACD een bull cross. Hier is een doorbraak door de 50 van de RSI nog uitgebleven. Mocht XRP verder stijgen dan zal ook dit bullish signaal een bevestiging kunnen gaan geven.

Voor de langere termijn ligt de eerstvolgende belangrijke weerstandszone bij $0,2500. Bij $0,2375 kan overigens ook weerstand gevonden worden aangezien de 100-dagen Moving Average (MA) zich hier bevindt. Kijken we verder omhoog dan zal bij $0,2600 nog sterke weerstand kunnen bieden gezien de 200-dagen MA op dit prijspunt. Bij nieuwe dalingen blijft de $0,2200 een belangrijke support. Hieronder kan de $0,2000 nog voor steun zorgen.