Ripple heeft tijdens een investeringsronde ruim $200 miljoen opgehaald. Het bedrag zal worden gebruikt om Ripple’s visie te realiseren. Ripple maakte het nieuws over de investeringen bekend in een officiële aankondiging op zijn website.

Naar verluidt was het New Yorkse Tetragon, een investeringsbedrijf, de grootste investeerder. De overige bedrijven die in Ripple investeerden zijn Route 66 Ventures en het Japanse SBI Holdings. Samen legden zij $200 miljoen in waardoor Ripple nu als bedrijf $10 miljard waard zou zijn.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, stelt in een reactie dat het bedrijf nu een nog sterkere financiële positie heeft ten opzichte van andere blockchain-bedrijven:

“We bevinden ons in een sterke financiële positie om onze visie te realiseren. Anderen in de blockchain-sector zagen hun groei vertragen of zelfs helemaal stilvallen. Wij hebben juist ons momentum en leiderschap in de industrie in 2019 versneld,”

Het opgehaalde bedrag is goed nieuws voor Ripple, dat sowieso al een mooi jaar achter de rug heeft. In de aankondiging stelt het bedrijf:

“Ripple heeft zijn sterkste jaar van groei tot nu toe in 2019 gezien. Het wereldwijde betalingsnetwerk van het bedrijf RippleNet groeide tot meer dan 300 klanten wereldwijd en omvatte een nieuw strategisch partnerschap met MoneyGram.”

Het bedrijf heeft daarmee nu klanten in 45 landen op 6 continenten. Het aantal transacties binnen het netwerk is in een jaar tijd vertienvoudigd, aldus Ripple. Met de recente investeringen kan Ripple nu nieuw talent werven om aan de groeiende vraag van zijn producten te kunnen voldoen. Het bedrijf concludeert met:

“De Serie C investering in Ripple is slechts een moment van de reis van het bedrijf om de manier waarop de wereld geld verplaatst te veranderen. Uiteindelijk ondersteunt deze investering Ripple’s bredere visie op het Internet of Value (IoV) om de wereld in staat te stellen waarde te verplaatsen zoals informatiebewegingen vandaag de dag – een wereldwijd probleem met verstrekkende implicaties.”