Ripple, het fintech-bedrijf gebaseerd in San Fransisco, zegt dat het nu met meer dan 300 bedrijven samenwerkt om geld internationaal over te kunnen maken, een groei van ongeveer honderd bedrijven sinds vorig jaar.

β€œWe hebben ook een jaar-op-jaar groei van 10x gezien op het gebied van transacties op RippleNet, ons wereldwijde netwerk van banken, financiΓ«le instellingen en betalingsproviders – dat wereldwijd, direct en betrouwbaar geld stuurt voor fracties van een cent.”

Aldus Ripple. Op de Swell 2019 conferentie in Singapore, vierde het bedrijf de afgelopen dagen de eerste verjaardag van zijn op XRP-gebaseerde betaaloplossing, xRapid, die nu On-Demand Liquidity (ODL) wordt genoemd.

De startup uit San Francisco heeft ook een quote gepubliceerd van de CEO van MoneyGram, Alex Holmes, die zegt dat het bedrijf het gebruik van ODL aan het uitbreiden is.

β€œEen van de sterke punten van MoneyGram is onze wereldwijde liquiditeits- en afwikkelings-engine die het voor onze klanten mogelijk maakt om geld te versturen in meer dan 200 landen en gebieden. Onze samenwerking met Ripple heeft ons geholpen om deze kracht te verbeteren, en we hebben nu ook het potentieel van het product gezien wat onze back-end capaciteiten kan verbeteren.

Voor de eerste keer ooit kunnen we alle valuta’s verrekenen in enkele seconden, en vanwege al deze resultaten zullen we onze samenwerking met Ripple nog verder uitbreiden en we zijn verheugd om aan te kondigen dat we zijn begonnen met het uitvoeren van transacties in de Filippijnse peso met behulp van ODL.”

In juni bestempelde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, de aankondiging van Facebook’s project Libra nog als een “massale oproep” voor banken om te beseffen dat ze niet langer alleen afhankelijk te kunnen zijn van een technologie zoals SWIFT om te concurreren op de markt.

Facebook’s intrede in de ruimte, hoewel zeer controversieel, heeft naar verluidt wel voor een enorme groei in aanmeldingen voor de diensten van Ripple gezorgd. Dit zou kunnen zorgen voor een recordaantal contracten bij het bedrijf deze periode.