Vega Protocol, een startup in San Francisco, ontving onlangs $ 5 miljoen aan investeringen van een aantal investeringsmaatschappijen, waaronder Ripple’s Xpring. Deze investeringen zullen de startup helpen bij het ontwikkelen en lanceren van hun gedecentraliseerd derivatenplatform. Middels de investering van Xpring zou de adoptie van XRP gestimuleerd kunnen worden in de derivatenmarkt.

Vanssa Pestritto, directeur van Strategic Growth bij Xpring, schrijft in een onlangs verschenen blogpost dat de startup mensen wil aanmoedigen om gedecentraliseerde financiering te gebruiken, ook wel bekend als DeFi. Pestritto schrijft:

“Het verkennen van deze groeiende industrie moet betekent onder andere het opzetten van, samenwerken met en investeren in geweldige teams. Terwijl we ons eigen engineeringteam blijven opzetten, blijft Xpring samenwerken met het DeFi-team en de community om de toekomst van DeFi, inclusief de derivatenindustrie, een triljoen dollar-markt te ondersteunen.”

Volgens Pestritto is een van de doelen van Ripple dat hun investering in het Vega-protocol ertoe leidt dat hun eigen cryptocurrency XRP (XRP) op het platform gelanceerd zal worden. Pestritto legt uit in de aankondiging:

“Vega zal doorgaan met het opbouwen van hun netwerk en mogelijkheden onderzoeken om andere activa als onderpand toe te voegen, waaronder XRP.”

Vega Protocol zei dat het momenteel de definitieve versie van zijn handelssysteem test. Het handelsplatform moet een ​​volledig geautomatiseerde, gedecentraliseerde derivatenhandelmethode gaan faciliteren. Het in Gibraltar gevestigde bedrijf zei dat het van plan is het openbare testnetwerk binnenkort open te stellen. Het bedrijf heeft echter nog geen uiteindelijke lanceerdatum vrijgegeven.