Het handelsvolume van het valutapaar XRP/Mexicaanse peso heeft het handelsvolume van bitcoin (BTC)/peso op de cryptocurrency-exchange Bitso op vrijdag overtroffen. Dit zou gedeeltelijk te maken hebben met de toename van het gebruik van xRapid, een product van Ripple dat gebruikmaakt van XRP.

 

โ€œDe Mexico @Bito-liquiditeitsindex heeft zijn vorige all-time high verbroken.

Voor de EERSTE KEER in jaren is het #XRP/MXN handelsvolume geraporteerd aan CMC GROTER dan het #BTC/MXN-volume.โ€

Uit het financiรซle rapport van het tweede kwartaal raporteerde Ripple een stijging van 170% van het xRapid volume. XRapid is een product van Ripple dat financiรซle instituties zoals banken toestaat waarde te versturen middels XRP. Door XRP te gebruiken ontstaat er direct liquiditeit en is het geld ook daadwerkelijk binnen enkele seconden overgeboekt. In het financiรซle rapport stelt het bedrijf:

โ€œQ2 zag het hoogste aantal klanttransacties op RippleNet. Het aantal xRapid-transacties steeg zelfs met 170% tussen Q1 en Q2 en Ripple had een toename van 30% van het aantal live xRapid-partners in Q2.

Ripple verwacht dat dit momentum in transactievolume zal voortzetten naarmate meer partners en klanten live gaan.โ€